Німецький депутат із правої популістичної партії може бути причетний до примусової праці політв’язнів у Білорусі

Дата: 25 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Депутат ультраправої популістичної партії “Альтернатива для Німеччини” Йоргу Дорнау може бути причетним до втягнення політв’язнів до примусової праці в Білорусі. 

Про це розповідає білоруське видання Reform.News.

Дорнау (тримає мапу) зі своїм білоруським партнером Юрієм Куницьким. Фото: sb.by

Дорнау доєднався до “Альтернативи для Німеччини” у 2016 році, а 2019-го став членом саксонського парламенту, де представляє парламентську групу із сільськогосподарської політики. Бізнесом у Білорусі депутат почав займатися 2020 року, коли режим Лукашенка подавив протести проти сфальсифікованих виборів. 

Журналістам стало відомо, що цибулева плантація, якою володіє Дорнау, уклала договір із “Центром ізоляції правопорушень” (ЦІП) у місті Ліда. У такий спосіб на підприємстві почали працювати люди, ув’язнені з політичних мотивів. 

Один з потерпілих розповів, що людям доводилося працювати з 7-ї до 18-ї години без обіду, грошей за працю вони не отримували, а за процесом наглядав сам депутат. 

Дорнау нині цю інформацію не коментував. 

Нагадаємо, що за два роки великої війни режим Лукашенка репресував понад 1,6 тисячі людей, але безпідставно запроторювати за ґрати людей режим почав ще раніше.  

Політв’язнів у білоруських колоніях б’ють, щодо деяких періодично з’являються непідтверджені дані про смерть, а щодо інших місяцями немає жодної інформації. 

Вирок білоруського суду можна отримати за “неправильні” штори, катання на лижахкоментар про силовиків у мережі або ж листування з рідними.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter