Білоруське подружжя всьоме засудили за те, що у особистому листуванні ділились повідомленнями “екстремістів”

Дата: 11 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Суд Ленінського району Мінська всьоме засудив до адміністративного арешту подружжя за те, що в особистому листуванні ті пересилали повідомлення з “екстремістських” ресурсів. 

Про це повідомляє Reform.by.

 

Вперше 26-річних Сергія Крупеніча та Анастасію Крупеніч-Кондратьєву білоруські силовики затримали ще влітку. Їх звинуватили за статтею про поширення екстремістських матеріалів. 

Спочатку подружжя відпустили додому, однак згодом покликали до районного відділку, де на них знову склали адмінпротоколи. Відтоді обоє провели вже понад 80 діб під арештом. Новим вироком Анастасії призначили ще 14 діб, а Сергію – 15. 

Люди, яких утримували в одній камері з Анастасією, розповідають, що там вона знаходиться у нелюдських умовах: 

“Без теплих речей, засобів гігієни, без прогулянок, без повітря, в набитій людьми камері. Людьми, які через 15–30 діб виходять, а вони – ні”

Щодо подружжя також висловлювались пропагандистські медіа, стверджуючи, що Анастасія пересилала до “екстремістських каналів” дані про дітей силовиків. 

Нагадаємо, що з серпня минулого року у Білорусі політв’язнями визнали вже понад 800 людей. Сьогодні вирок у країні можна отримати, наприклад, за штори в кольорі біло-червоно-білого прапора, катання на лижах або коментар про силовиків у мережі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter