Підозру отримав росіянин, який міг зґвалтувати жінку в окупації на Харківщині

Дата: 20 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру у порушенні законів та звичаїв війни отримав російський військовий, яки міг зґвалтувати жінку на Харківщині. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Підозрюваний

Імені підозрюваного не називають, але на сайті ОГП можна знайти підозру на Даніслава Курамаєва, деталі якої збігаються із повідомленням слідчих. 

У липні 2022 року він та інші військові ЗС РФ захопили частину Харківської області. В один з днів підозрюваний побачив місцеву жінку, що їхала на велосипеді зі сторони Куп’янська. 

“Підозрюваний, діючи умисно та погрожуючи зброєю, зґвалтував жінку. Насильницькі дії сексуального характеру супроводжувалися нанесенням тілесних ушкоджень. У потерпілої виявлено перелом носових кісток зі зміщенням та забої по всьому тілу”, – розповідають слідчі. 

З тексту підозри відомо, що постраждала вирвалась від кривдника та сховалась на замінованому полі, куди той не пішов, щоб її шукати. 

Журналісти “Слідство.Інфо” знайшли сторінку 22-річного Курамаєва у соцмережах. Виявилось, що він мешкає у Калінінграді. Росіянин переконує, що не причетний до злочину, що йому закидають.

“Чого ви якусь х*йню несете мені тут? Я такого не робив, і такого бути не може. З якою ціллю ви мені дзвоните і говорите те, чого не було? Я — не окупант, взагалі-то. У сенсі, навіщо я приїхав в Україну? Я там був на бойових діях і ніяку дівчину не ґвалтував”, – сказав він журналістам. 

Попри це аналіз ШІ деяких фото, що публікував Курамаєв у 2022-му, показав, що зроблені вони були в Україні. 

Якщо суд визнає винним росіянина, то йому загрожує 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що українські правоохоронці вже не раз звертали увагу, що Росія використовує сексуальне насильство як зброю війни. Схожі думки висловлювали й в ООН. 

ZMINA розповідала про деяких ідентифікованих російських військових, підозрюваних у скоєнні таких злочинів, наприклад про: 

  • Артема Пронченка та Олександра Гладкова, які могли викрасти, побити й зґвалтувати матір двох дітей в окупації в Запорізькій області;
  • Романа Поповапідозрюваного у зґвалтуванні незаконно ув’язненого чоловіка в Херсоні;
  • Євгена Чорнокнижного та Вадима Шахматова, яких підозрюють у серії зґвалтувань на Київщині 2022 року;
  • Олександра РаднатароваКирила Холмурзаєва та Белікта Жугдурова: їх підозрюють у зґвалтуванні жінки на Київщині, якій погрожували вбити її матір та дитину;
  • Ахмерова ЕміляМаммі Маммієва та Костянтина Шляпнікова, які 2022 року викрали з дому та зґвалтували жінку на Харківщині;
  • Баіла Бардановапідозрюваного у зґвалтуванні жінки на Київщині;
  • Рината Хакімянова та Арслана Саліхова, яких підозрюють у зґвалтуванні вагітної на Київщині; 
  • Булата Фассахова, якого підозрюють у зґвалтуванні, що тривало декілька днів на Київщині; 
  • Михайла Романова, якому закидають зґвалтування жінки в селі Шевченкове на Київщині. Цей випадок став одним з перших подібних, про які стало відомо в медіа.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter