Ще одного російського солдата підозрюють у зґвалтуванні жінки на Київщині

Дата: 28 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в  порушенні законів та звичаїв війни заочно повідомили російському військовому з 37 окремої гвардійської мотострілецької бригади. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора.

Фото: Офіс генерального прокурора

Імені підозрюваного правоохоронці не називають, але на сайті Офісу генерального прокурора можна знайти підозру на ім’я уродженця Бурятії Балданова Баіра Семеновича. Деталі справи, які повідомили слідчі, а також дані щодо особи підозрюваного, як-от номер військової частини, збігаються. 

Торік у березні 27-річний Балданов разом з іншими військовими вдерся на подвір’я в Бучанському районі, де перебували жінка, її мати похилого віку та донька, кажуть слідчі.

Солдат наказав потерпілій іти за ним до гаража, погрожуючи зґвалтувати її малолітню доньку. У гаражі росіянин вчинив щодо жінки сексуальне насильство, а через 20 днів прийшов до будинку знову, щоб повторити.

Слідчі, які ведуть справу, кажуть, що змогли ідентифікувати ще трьох російських військових, які теж вчиняли сексуальне насильство щодо потерпілої. Підозри їм мають вручити після того, як зберуть необхідні докази. 

Якщо суд визнає Балданова винним, то йому загрожуватиме до 12 років в’язниці. 

Сторона обвинувачення планує звернутися до суду, щоб той відправив росіянина заочно під варту, а також дозволив проводити щодо нього спеціальне досудове розслідування.

Нагадаємо, що найбільше випадків сексуального насильства, вчиненого російськими військовими, зафіксували на Київщині та Херсонщині. 

ZMINA розповідала про деяких ідентифікованих російських військових, підозрюваних у скоєнні сексуальних злочинів, наприклад, про: 

  • Олександра Рубанова, якого підозрюють у тому, що він торік вдерся до будинку жінки на Херсонщині та майже пів року ґвалтував її, погрожуючи вбити дитину;
  • Рината Хакімянова та Арслана Саліхова, яких підозрюють у зґвалтуванні вагітної жінки; 
  • Булата Фассахова, якого підозрюють у зґвалтуванні, що тривало декілька днів; 
  • Михайла Романова, якого підозрюють у зґвалтуванні жінки в селі Шевченкове на Київщині. Цей випадок став одним з перших подібних, про які стало відомо в медіа.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter