Троє російських солдатів торік ґвалтували жінку на Київщині, погрожуючи вбити матір та доньку: їх встановили

Дата: 30 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у порушенні законів та звичаїв війни повідомили трьом російським військовим з 37 окремої гвардійської мотострілецької бригади. Їм закидають вчинення сексуального насильства. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстраційне зображення. Фото: rudaw.net

Імен підозрюваних у повідомленні не називають, зазначаючи лише, що мова йде про уродженців Бурятії, Читинської області та Іркутської області Росії.

Втім, поліцейські, які вели слідство у справі, виклали фото підозрюваних. Порівнявши їх зі світлинами із бази Книги катів українського народу, можна дійти висновку щодо можливих імен щонайменше двох із трьох підозрюваних:

Раднатаров Олександр Борисович
Холмурзаєв Кирило Сайдумарович

Ім’я третього підозрюваного вдалось дізнатись з підозри на сайті Офісу генерального прокурора – Жугдуров Белікт Борисович

Фото: Нацполіція

Слідчі кажуть, що підозрювані через 20 днів окупації Київщини почали систематично приходити на подвір’я приватного будинку, де проживали дві жінки та малолітня дівчинка. Робили це завжди в групах по три особи, склад яких мінявся.

Російські військові, демонструючи зброю та погрожуючи вбити матір постраждалої та доньку, по черзі водили її до гаражного приміщення та ґвалтували. 

“Один з них за час окупації вчинив насильницькі дії сексуального характеру раз, другий вчиняв такі дії двічі, а третій – протягом тижня кожного дня”, – кажуть слідчі. 

Раніше правоохоронці вже повідомили про підозру іншому російському солдату, який разом із цими підозрюваними вдирався на подвір’я до жінки. Його ім’я Балданов Баір Семенович

Балданов Баір Семенович

Нагадаємо, що найбільше випадків сексуального насильства, вчиненого російськими військовими, зафіксували на Київщині та Херсонщині, а більшість відомих спеціальній Комісії ООН постраждалих  – це жінки, які були самі вдома. 

ZMINA розповідала про деяких ідентифікованих російських військових, підозрюваних у скоєнні сексуальних злочинів, наприклад, про: 

  • Олександра Рубанова, якого підозрюють у тому, що він торік вдерся до будинку жінки на Херсонщині та майже пів року ґвалтував її, погрожуючи вбити дитину;
  • Рината Хакімянова та Арслана Саліхова, яких підозрюють у зґвалтуванні вагітної жінки; 
  • Булата Фассахова, якого підозрюють у зґвалтуванні, що тривало декілька днів; 
  • Михайла Романова, якого підозрюють у зґвалтуванні жінки в селі Шевченкове на Київщині. Цей випадок став одним з перших подібних, про які стало відомо в медіа.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter