Сексуальне насильство з боку окупантів – це “воєнна стратегія” РФ в Україні – ООН

Дата: 16 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
В ООН вважають, що сексуальне насильство, до якого вдаються російські військовослужбовці в Україні, є частиною “воєнної стратегії” РФ.
 
Про це повідомляє “Голос Америки” із посиланням на спеціальну представницю Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства у конфліктах Прамілу Паттен.
 
Ілюстративне фото

Відповідаючи на запитання, чи використовується зґвалтування як інструмент зброї під час війни в Україні, Паттен зауважила: “Там є усі ознаки цього”.

“Коли жінок утримують цілими днями й ґвалтують, коли починають ґвалтувати маленьких хлопчиків і чоловіків, коли ти бачиш генітальні обрізання, коли чуєш, як жінки свідчать про російських солдатів, що мають із собою віагру, – це явно воєнна стратегія… І коли жертви розповідають, що говорили російські військові під час зґвалтування, це явно навмисна тактика дегуманізації жертви”, сказала представниця ООН.

За її словами, згідно із зібраними свідченнями, вік жертв сексуального насильства становить від 4 до 82 років. Жертвами є здебільшого жінки та дівчата, але загарбники також ґвалтують чоловіків і хлопчиків.

Нагадаємо, команда спеціальної представниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміли Паттен розслідуватиме злочини сексуального характеру, вчинені російськими військовими на території України під час війни. Для цього вже створено управління, а незабаром у Києві відкриють офіс спецпредставниці Генсека ООН.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter