Команда спецпредставниці Генсека ООН розслідуватиме злочини сексуального характеру росіян в Україні

Дата: 26 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Команда спеціальної представниці Генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів Праміли Паттен розслідуватиме злочини сексуального характеру, вчинені російськими військовими на території України під час війни. Для цього вже створено управління, а незабаром у Києві відкриють офіс спецпредставниці Генсека ООН.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін

Фото: Рік Баджорнас

За його словами, під час роботи Генасамблеї ООН він спільно з Паттен та іншими колегами провів захід, який стосувався розслідування сексуальних злочинів в умовах збройного конфлікту. Там була представлена спільно напрацьована стратегія розслідування таких злочинів.

Головна мета цієї стратегії – застосовування нових підходів до розслідування таких злочинів з орієнтацією на захист потерпілих, а не лише на покарання злочинців, як це робилося раніше.

“Це досить чутлива категорія справ. І ми вже отримали підтримку – найкращі спеціалісти будуть долучені до цієї роботи саме в Києві. Тобто мова йде про відкриття офісу цієї спецпредставниці від Генерального секретаря ООН, який буде в Києві і де будуть залучені найкращі спеціалісти з розслідування такої категорії справ”, – сказав Костін.

Нагадаємо, що з липня правоохоронці відкрили менш ніж 10 справ щодо сексуального насильства, вчиненого окупантами. Загалом в Україні розслідується 30 таких кримінальних проваджень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter