Торік на Харківщині російські військові викрали з дому та зґвалтували жінку: трьох з них змогли ідентифікувати

Дата: 05 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, повідомили трьом російським військовим, які торік на Харківщині зґвалтували жінку. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Ахмеров Еміль, Шляпніков Костянтин та Маммієв Маммі. Фото: Книга катів українського народу та Харківська обласна прокуратура

Імен підозрюваних не називають, втім профіль одного з них – 44-річного командира на прізвисько Вовк Ахмерова Еміля Каміровича – можна знайти в Книзі катів українського народу. 

Імена двох інших підозрюваних вдалося знайти в підозрах, опублікованих правоохоронцями. Йдеться про 24-річного молодшого сержанта Маммі Маммієва та 20-річного рядового на прізвисько Малой Костянтина Шляпнікова.

Усі вони є членами 99 артилерійського полку ЗС РФ.

Навесні минулого року вони ввірвалися на територію домоволодіння в одному з населених пунктів Харківщини, де проживала потерпіла разом із сім’єю. 

Російські військові побачили співмешканця потерпілої, а невдовзі з будинку на звук стрілянини вийшла й вона. Росіяни наказали віддати телефони, перевірили їх та повернули. 

Згодом, як вважають слідчі, Ахмеров, Маммієв, Шляпніков та один російський військовий, особу якого ще треба встановити, домовилися вчинити сексуальне насильство щодо господарки домоволодіння, а тому повернулись. Її співмешканцю наказали покликати жінку на подвір’я, а йому разом з матір’ю потерпілої – залишатися всередині. 

Троє військових посадили постраждалу до бронетранспортера та відвезли до захопленого приватного будинку в тому ж місті, де їх чекав Ахмеров. Дорогою невстановлений росіянин натягнув капюшон на голову жінці та торкався її тіла, вчинивши цим сексуальне насильство. 

Ілюстраційне зображення. Фото: rudaw.net

У будинку жінку завели до кімнати, куди невдовзі прийшов невстановлений російський військовий, який зґвалтував її. У цей час туди зайшов інший невстановлений росіянин та, побачивши, що відбувається, наказав ґвалтівнику вийти, аргументувавши це тим, що вчиняти насильство першим має командир Ахмеров. 

Користуючись тим, що жінка не могла чинити опір, усі підозрювані та деякі ще не встановлені російські військові по черзі вчиняли сексуальне насильство щодо неї.

Після деокупації дівчина сама звернулася до правоохоронців, щоб притягнути кривдників до відповідальності. Травми, які вона отримала, підтвердила судово-медична експертиза. 

Підозрюваним загрожує до 12 років за ґратами. 

Медіа щодо одного з підозрюваних – Костянтина Шляпнікова – повідомляли про ліквідацію на Луганщині. 

Нагадаємо, що найбільше випадків сексуального насильства, вчиненого російськими військовими, зафіксували на Київщині та Херсонщині, а більшість відомих спеціальній комісії ООН потерпілих – це жінки, які були самі вдома. 

ZMINA розповідала про деяких ідентифікованих російських військових, підозрюваних у скоєнні таких злочинів, наприклад, про: 

  • Євгена Чорнокнижного та Вадима Шахматова, яких підозрюють у серії зґвалтувань на Київщині торік;
  • Олександра Раднатарова, Кирила Холмурзаєва та Белікта Жугдурова, яких підозрюють у зґвалтуванні жінки на Київщині, якій погрожували вбити її матір та дитину;
  • Олександра Рубанова, якого підозрюють у тому, що він торік вдерся до будинку жінки на Херсонщині та майже пів року ґвалтував її, погрожуючи вбити дитину;
  • Баіла Бардановапідозрюваного у зґвалтуванні жінки на Київщині;
  • Рината Хакімянова та Арслана Саліхова, яких підозрюють у зґвалтуванні вагітної на Київщині; 
  • Булата Фассахова, якого підозрюють у зґвалтуванні, що тривало декілька днів на Київщині; 
  • Михайла Романова, якого підозрюють у зґвалтуванні жінки в селі Шевченкове на Київщині. Цей випадок став одним з перших подібних, про які стало відомо в медіа.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter