Міністр юстиції Денис Малюська подає у відставку

Дата: 03 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Міністр юстиції Денис Малюська написав заяву на звільнення з посади. 

Про це розповів спікер парламенту Руслан Стефанчук

Фото: фейсбук-сторінка Руслана Стефанчука

Заяву Малюськи та ще низки посадовців розглянуть на найближчому засіданні Верховної Ради, каже Стефанчук. 

Офіційної інформації щодо того, хто замінить Малюську на посаді, немає, але раніше журналісти припускали, що це може бути підозрювана в корупції віцепрем’єрка Ольга Стефанішина

За час роботи міністром Малюська не раз ставав об’єктом критики правозахисників. До прикладу, за його перебування на посаді відомство запустило проєкт із відкриття платних камер у СІЗО. За гроші, отримані з них, ремонтують звичайні камери.

Омбудсман називав платні камери дискримінацією за майновим станом, і вже за кілька місяців після старту проєкту в Запорізькому СІЗО один в’язень викупив для себе всі місця в камері підвищеного комфорту. Разом з цим Малюська ігнорує рекомендації Омбудсмана про те, як усунути порушення прав людини в місцях несвободи. 

Також Малюська дозволяв собі низку висловлювань, що демонструють неповагу до прав людини. Так, він жартував про ймовірне зґвалтування трансгендерної жінки в чоловічій камері колонії. Також, коментуючи мобілізацію до армії в’язнів та проходження ними ВЛК, казав, що влада “не обирає людей на парад”. 

Нагадаємо, що попри критику правозахисників “сором” Малюська відчуває за роботу інших. 

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Дениса Малюськи 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter