Український журналіст звернувся до президента МОК через участь в Олімпіаді-2024 російських та білоруських спортсменів

Дата: 30 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Спортивний журналіст Віталій Ткачук звернувся до президента Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томаса Баха, запропонувавши йому дискусію на тему можливого допуску російських і білоруських спортсменів до Олімпійських ігор-2024 в Парижі.

Про це повідомив Укрінформ, де медійник працює керівником спортивного відділу.

Звернутися до очільника МОК Ткачука змусила заява комітету, в якій припускається можливість участі російських і білоруських спортсменів на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором. На заяву вже відреагував президент Володимир Зеленський і міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт. На знак протесту Україна може бойкотувати паризькі ігри.

У відкритому листі, оприлюдненому на його фейсбук-сторінці, Ткачук нагадав, що станом на сьогодні з початку повномасштабного вторгнення від рук росіян загинуло щонайменше 184 українських атлети, частково або повністю зруйновано 700 спортивних об’єктів.

“До речі, нещодавно російська ракета прилетіла біля Палацу “Україна”. Будівля зазнала пошкоджень. Так, саме там відбувся концерт на честь 30-річчя Національного олімпійського комітету, саме там ви зустрілися з президентом Зеленським, журналістами й спортсменами. Я теж там був… Усі руйнування і вбивства є наслідком дій росії за мовчазної згоди, а часто відкритої підтримки російських спортсменів”, – наголосив журналіст.

Він зауважив, що влаштувати дебати можна в Бахмуті на Донеччині, куди президента МОК уже запросив президент Зеленський.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в січні 2023 року в боях під Бахмутом на Донеччині, захищаючи Україну від російського вторгнення, загинули боєць змішаних єдиноборств Едуард Костриця та фігурист, срібний призер чемпіонату України Дмитро Шарпар.

Станом на січень 2023-го, за попередніми підрахунками, пошкодження спортивної інфраструктури України внаслідок повномасштабного російського вторгнення оцінювали у 250 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що чимало українських спортсменів після початку російського повномасштабного вторгнення стали до лав ЗСУ. Щонайменше 154 загинули від 24 лютого.

Також ZMINA писала про те, що:

  • через обстріли Кривого Рогу загинула 20-річна чемпіонка України зі спортивних танців Дар’я Курдель
  • захищаючи Маріуполь, загинув боєць “Азову”, чемпіон України з кікбоксингу Олексій Янін
  • у Маріуполі також загинула 14-річна важкоатлетка Аліна Перегудова
  • загинув унаслідок бомбардувань Маріуполя й багаторазовий чемпіон України з водного поло та екскапітан національної збірної Євген Обединський. Після смерті росіяни депортували його доньку Кіру до Росії, однак нині дівчину повернули рідним; 
  • закатували росіяни в місті Тростянець спортсмена Сергія Проневича; 
  • поблизу Бахмута, захищаючи країну від російського вторгнення, загинув батько трьох дітей та чемпіон України з гандболу Євген Колесніченко; 
  • у боях на Донеччині загинув і паверліфтер та рекордсмен Ярослав Хибовський; 
  • на початку цього року в боях під Бахмутом загинув майстер тайського боксу Владислав Вакуленко.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter