Через обстріли Кривого Рогу військами РФ загинула 20-річна чемпіонка України зі спортивних танців

Дата: 10 Липня 2022
A+ A- Підписатися

9 липня внаслідок ракетного обстрілу росіянами житлового масиву Інгулець у Кривому Розі загинула 20-річна чемпіонка України зі спортивних танців Дар’я Курдель.

По це повідомили на фейсбук-сторінці Національного університету “Одеська юридична академія”.

Дар’я Курдель. Джерело: фейсбук-сторінка спортсменки

У момент обстрілу Дар’я разом з батьком тренувалася на спортивному майданчику, пише видання Tribuna. Їх обох госпіталізували, але дівчину врятувати не вдалося. Наразі батько спортсменки перебуває у лікарні.

Дар’я Курдель навчалася у коледжі вишу, а потім вступила на Криворізький факультет Національного університету “Одеська юридична академія”. 

“Вона була душею компанії, життєрадісною, завжди готова прийти на допомогу, брала активну участь у студентському житті. Дар’я любила спорт, була дуже талановитою і була переможницею багатьох міжнародних змагань зі спортивних танців”, – написали працівники вишу.

Раніше стало відомо, що дівчина отримала осколкові поранення в області печінки та серця, лікарі боролися за її життя, але врятувати спортсменку не вдалося.

Нагадаємо, російські військові та окупанти вже вбили 100 українських спортсменів і тренерів, а ще 22 взяли в полон.

Коаліція “Україна. П’ята ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.
 
Зокрема, це умисні вбивства населення, катування і нелюдське поводження, умисне заподіяння тяжких страждань чи серйозного каліцтва, зґвалтування, руйнування і привласнення майна, не спричинене військовою необхідністю, примус цивільних осіб чи військовополонених служити в збройних силах РФ, використання населення як “живих щитів”, депортація українців до Росії чи на окуповані нею території Донбасу і Криму, викрадення і незаконні арешти цивільних осіб, взяття заручників, вчинення нападу на військових, які припинили брати участь у воєнних діях, віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста, використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів), використання отруйних речовин, напади на релігійні й культурні установи, розграбування суспільної й особистої власності тощо.
 
Правозахисники просять надсилати інформацію і докази про вказані злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Ознайомтеся з детальною пам’яткою, як фіксувати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
 
Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте нас на адресу tp@humanrights.org.ua.
 
Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, просимо заповнити онлайн-форму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter