Захищаючи Україну загинув багатодітний батько та чемпіон з гандболу Євген Колесніченко

Дата: 17 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Поблизу Бахмута, захищаючи країну від російського вторгнення, загинув батько трьох дітей та чемпіон України з гандболу Євген Колесніченко. 

Про це повідомили у Федерації гандболу України. 

Фото: фейсбук-сторінка Євгенії Колесніченко

Колесніченко був майстром спорту з гандболу та виступав за донецький “Шахтар”, з яким тричі перемагав у чемпіонаті України. 

24 лютого він записався до територіальної оборони у Києві. Про смерть спортсмена його дружина Євгенія повідомила 12 листопада. 

“Рідний Донбас не відпустив його”, – написала вона. 

У Федерації гандболу опублікували шкільний твір доньки загиблого Ганни, який та написала 26 жовтня. Його вона присвятила батьку: “Я хотіла б розповісти про мого сучасного героя України. Мій герой розуміє мене та підтримує, як ніхто інший. І цей герой — мій тато. Він пішов на війну 24.02.22. Герой України зараз знаходиться на Сході. Він снайпер. До війни мій тато працював на звичайній роботі, а зараз він військовий, який захищає мою домівку та мене. Раніше, десь у четвертому класі, моїм героєм був Тарас Григорович Шевченко. Я дивувалася його хоробрості й відважності. Але зрозуміла, що мій герой — мій тато. Його звати Євгеній Колесніченко. Скажу чесно, що всі українські військові — герої. Але мій тато кращий, йому нема рівних”. 

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення загинули щонайменше 154 українських спортсмени й тренери. Загиблі були як військовими, так і цивільними. 

ZMINA писала про те, що:

  • через обстріли Кривого Рогу загинула 20-річна чемпіонка України зі спортивних танців Дар’я Курдель
  • захищаючи Маріуполь, загинув боєць “Азову”, чемпіон України з кікбоксингу Олексій Янін
  • у Маріуполі також загинула 14-річна важкоатлетка Аліна Перегудова
  • загинув унаслідок бомбардувань Маріуполя й багаторазовий чемпіон України з водного поло та екскапітан національної збірної Євген Обединський. Після смерті росіяни депортували його доньку Кіру до Росії, однак нині дівчину повернули рідним; 
  • закатували росіяни в місті Тростянець спортсмена Сергія Проневича.
П’ятеро загиблих унаслідок повномасштабного вторгнення Росії українських спортсменів: Дар’я Курдель, Олексій Янін, Аліна Перегудова, Євген Обединський та Сергій Проневич
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter