Захищаючи Маріуполь, загинув боєць “Азова” та чемпіон України з кікбоксингу Олексій Янін

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У боях за Маріуполь загинув спортсмен та військовослужбовець окремого загону спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України Олексій Янін.

Про це повідомили в Міністерстві молоді та спорту. 

Фото: Суспільне

З дев’яти років Янін займався боксом, а у 21-річному віці прийшов у тайський бокс. Він був чемпіоном України з кікбоксингу та чемпіоном світу з бойових мистецтв муай-тай.

За розповідями тренера спортивного клубу “Скорпіон” Сергія Рябухіна, опанувати тайський бокс у дорослому віці Олексію було складно.

“Чесно кажучи, в такому віці не починають опановувати професійний спорт. І, безумовно, людина вже складена фізично, фізіологічно. Йому було складно, не було такого, що Олексій прийшов і прям от усе, – ні. Він ішов важкий такий шлях, він хлопець упертий, настирливий, з характером. І він, напевно, років за три-чотири став давати результати”, розповідав Рябухін “Суспільному”.

За словами Рябухіна, у 20152016 роках Янін потрапив під скорочення на роботі й згодом пішов на строкову службу до ЗСУ.

Забрали його строковиком. І він потрапив одразу під Маріуполь”, – каже тренер.

Після повернення зі строкової служби Янін підписав контракт і став членом полку “Азов” та надалі служив у Маріуполі.

Загинув він у ніч із 6 на 7 квітня в бою. В Яніна залишилася дружина Тамара та син Назарій. Рідні повідомляли про його загибель ще у квітні. 

Він мені десь 3 квітня вже писав: “Я намагаюся вижити. Все, що я хочу, – це тільки вижити та повернутися до вас”. Зараз я розумію, що він уже знав, що він з Маріуполя живим не вийде. Просто він не хотів, напевно, мені казати”, – розповідала його дружина.

Нагадаємо, що на території комбінату “Азовсталь” у Маріуполі загинув чемпіон Києва з боксу Артем Моша, а також психологиня полку “Азов” Наталія Луговська, мама Юрія Луговського – снайпера-розвідника, бійця “Азова”, який загинув на Донеччині у 2018 році. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter