У Маріуполі загинула психологиня полку “Азов” Наталія Луговська

Дата: 05 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі загинула психологиня полку “Азов”, мама Юрія “Баррета” Луговського – снайпера-розвідника, бійця “Азову”, який віддав життя за Україну 2018 року й також на Донеччині.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Червоноградської міськради на Львівщині, звідки родом були загиблі.

Наталія Луговська. Скриншот з відео CNN

Юрій брав участь у російсько-українській війні з 2014 року, захищав Широкине та Маріуполь. У 2018 році загинув 23-річним від кулі снайпера під Водяним на Донеччині.

За повідомленнями ЗМІ, після загибелі сина Наталія, яка тоді працювала психологинею в реабілітаційному центрі бійців АТО в Соснівці Червоноградського району, пішла до лав “Азову”. Жінка до останнього залишалася з воїнами полку.

Напередодні загибелі Наталії Луговської на CNN вийшов сюжет за участю її матері Параскевії. Жінка втратила на російсько-українській війні рідного онука, а тепер і доньку. Також у Маріуполі загинув чоловік її онучки. Його тіло досі залишається на “Азовсталі”, оскільки росіяни не погоджуються на евакуацію поранених і загиблих військових, написала журналістка Олена Ремовська.

Нагадаємо, що бої за Маріуполь точаться з 24 лютого. Окупанти не змогли взяти місто штурмом, тому почали руйнувати його артилерією та з повітря, а згодом взяли в облогу. Через це місцеві жителі залишилися без води, світла, тепла, зв’язку та продуктів.

Евакуацію мирних жителів з міста у квітні росіяни заблокували на кілька тижнів.

23 квітня президент Володимир Зеленський заявив, що деблокувати Маріуполь у військовий спосіб поки що неможливо.

Із 30 квітня за участю ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста розпочалася евакуація із заводу “Азовсталь”, де перебувалися бійці полку “Азов”, а також переховувалися місцеві жителі.

В Офісі президента висловили сподівання, що з “Азовсталі” вдасться евакуювати не лише цивільних, а й військовослужбовців.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter