У Маріуполі загинула 14-річна важкоатлетка Аліна Перегудова

Дата: 29 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Маріуполі внаслідок обстрілу російських військових разом з мамою загинула 14-річна важкоатлетка Аліна Перегудова.

Про це повідомили у Міністерстві молоді та спорту. 

Фото: фейсбук-сторінка Міністерства молоді та спорту України

Перегудова була вихованкою Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з важкої атлетики та Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю імені Сергія Бубки.

В управлінні фізичної культури та спорту Донецької ОДА зазначили, що у свої 14 років дівчина входила до складу спортсменів–кандидатів збірної команди України, а торік на національному чемпіонаті серед дівчат U17 виборола золоті нагороди й прагнула здобувати перемоги на змаганнях найвищого рівня й надалі: “Важко знайти слова, аби передати глибокі співчуття всім, хто знав загиблих. Вічна пам’ять! Ніколи не пробачимо!”.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вже загинуло 219 дітей, а понад 398 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Донеччина є одним з регіонів з найбільшою кількістю постраждалих, там таких налічують 139. Ще 115 дітей постраждали у Київській області, 95 — у Харківській, 68 — у Чернігівській, 44 — у Херсонській, 43 — у Миколаївській, 37 — у Луганській, 27 — на Запоріжжі, 17 — на Сумщині й 15 на Житомирщині. У Києві їх кількість сягнула вже 16.

Ці цифри, як постійно підкреслюють в Офісі генерального прокурора, не є остаточними, оскільки робота з встановлення загиблих та потерпілих не припиняється ні в місцях ведення активних бойових дій, ні на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. П’ята ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.
 
Зокрема, це умисні вбивства населення, катування і нелюдське поводження, умисне заподіяння тяжких страждань чи серйозного каліцтва, зґвалтування, руйнування і привласнення майна, не спричинене військовою необхідністю, примус цивільних осіб чи військовополонених служити в збройних силах РФ, використання населення як “живих щитів”, депортація українців до Росії чи на окуповані нею території Донбасу і Криму, викрадення і незаконні арешти цивільних осіб, взяття заручників, вчинення нападу на військових, які припинили брати участь у воєнних діях, віроломне використання форми чи знаків протилежної армії, емблеми Червоного Хреста, використання забороненої зброї (наприклад, касетних боєприпасів), використання отруйних речовин, напади на релігійні й культурні установи, розграбування суспільної й особистої власності тощо.
 
Правозахисники просять надсилати інформацію і докази про вказані злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Ознайомтеся з детальною пам’яткою, як фіксувати докази воєнних злочинів і злочинів проти людяності.
 
Якщо у вас є дані про викрадення або страти активістів, волонтерів, журналістів, представників органів місцевого самоврядування, повідомте нас на адресу tp@humanrights.org.ua.
 
Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, просимо заповнити онлайн-форму.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter