На окупованих територіях Запоріжжя росіяни створили повну інфраструктуру для незаконної мобілізації

Дата: 06 Травня 2024
A+ A- Підписатися

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські військові створили повну інфраструктуру для незаконної мобілізації мешканців, зокрема “військові столи” на підприємствах.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник Запорізької ОВА Іван Федоров.

Фото: Reuters

“Сьогодні вони створили всю інфраструктуру, яка займається призовом. На кожному підприємстві створили військові столи, де ведеться військовий облік мешканців, які залишаються в тимчасовій окупації”, – зазначив Федоров.

Він наголосив, що мобілізація на окупованих територіях, яку росіяни називають “призовом”, уже розпочалася.

“Хочу нагадати, що Путін минулого року говорив, що на окупованих територіях – “нових”, як вони їх називають, – найближчі п’ять років призову не буде. Такі були обіцянки, але ми бачимо, як це реалізується насправді”, – додав очільник ОВА.

Федоров також розповів, що, за інформацією з офіційних російських джерел, росіянам необхідно призвати більш ніж 150 тисяч людей. Водночас на окупованих територіях залишилося не так багато чоловіків, яких можна було б мобілізувати, оскільки близько половини місцевих мешканців виїхали. У зоні ризику насамперед чоловіки віком від 18 до 30 років: саме вони підпадатимуть під першу хвилю мобілізації на лініях фронту.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року на тимчасово захоплених територіях росіяни роздавали повістки працівникам шкіл, які підконтрольні окупаційним адміністраціям. В одній зі шкіл повістки вчителям роздавала особисто “директорка”, взята на роботу окупантами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter