У Дніпрі судитимуть поліціянтів, які за хабар могли приховати викрадення людей на початку російського вторгнення

Дата: 06 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У Дніпрі до суду скерували обвинувальні акти щодо поліціянтів, які за хабар могли приховати викрадення сімейної пари зловмисниками. 

Про це розповідають у ДБР. 

Підозрювані

Випадок, щодо якого судитимуть правоохоронців, трапився на початку повномасштабного російського вторгнення. Тоді група зловмисників, назвавшись військовими, викрала з дому сімейну пару. 

“Вони виламали двері… нанесли потерпілим тілесні ушкодження, провели незаконні обшуки та вимагали 2 тисячі доларів США”, – розповідають слідчі. 

Коли потерпілі не змогли дати зловмисникам гроші, то останні зв’язали їх та відвезли до гаража. Там викраденим погрожували катуванням і далі вимагали гроші нібито на потреби територіальної оборони. 

Нападників викрили та затримали, але підозрювані поліціянти, як кажуть слідчі, за хабар вирішили приховати їхній злочин. 

Підозрюваним правоохоронцям офіційно закидають службове підроблення, приховування злочину та отримання неправомірної вигоди. Якщо суд визнає їх винними, то вони можуть отримати до 10 років з конфіскацією майна. 

Щодо викрадачів, то їм закидають викрадення людини, розбій та вимагання, за що вони можуть отримати до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що торік НАЗК знову відкрило доступ до реєстру корупціонерів. Найбільше їх виявили на Львівщині, у першій п’ятірці також Дніпропетровська, Одеська, Харківська та Київська області. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter