НАЗК знову відкрило доступ до реєстру корупціонерів: найбільше їх на Львівщині

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Національне агентство з питань запобігання корупції вперше від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну відкрило реєстр корупціонерів. 

Про це йдеться на сайті НАЗК. 

Скриншот мапи із сайту НАЗК

НАЗК адмініструє реєстр корупціонерів від 2019 року. Загалом у ньому кількість записів наближається до 23 тисяч, з яких понад чотири внесли вже після 1 лютого 2022 року. 

Лідером серед регіонів з найбільшою кількістю корупціонерів як загалом, так і за період від 1 лютого минулого року стала Львівщина. Так, щодо регіону в переліку є 1908 записів, з яких понад чотири сотні пов’язані з переслідуванням за Кримінальним кодексом. 

У п’ятірці областей, окрім Львівщини, опинилися також Дніпропетровська область із 1854 записами, Одеська область – 1158, Харківська – 1046, а також Київська – 978. 

Нагадаємо, що до початку повномасштабного вторгнення Росії понад половину українців називали корупцію однією з найголовніших проблем країни. Вже цього року українці соціологам назвали корупцію найбільшим побоюванням у процесі відновлення країни після війни. У ЄС вважають, що корупція руйнівно впливає на права людини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter