Менше 5% українців назвали пріоритетним питання повернення Криму – опитування

Дата: 20 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Тільки 4,9% опитаних українців вважають найголовнішою проблемою питання повернення контролю над окупованим Кримом. 

Такі дані опитування Київського міжнародного інституту соціології. 

Найголовнішими проблемами опитані українці вважають війну на Донбасі (62,6%), корупцію (52,8%) та безробіття (43,2%). Менш популярними для респондентів виявились проблеми комунальних тарифів (28,8%), покращення системи охорони здоров’я (18,8%) та підвищення соціальних виплат (16,6%). 

Опитування проводили з 8 до 15 жовтня 2020 року, соціологи опитали 1009 респондентів, що мешкають у 73 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим). 

Як відомо, Україна обрала політико-дипломатичний шлях звільнення тимчасово окупованих територій. Наразі вона домагається створення міжнародної платформи щодо деокупації Криму. 

Водночас не перший рік експерти говорять про те, що українські медіа не достатньо висвітлюють тему окупованого півострова, а саме проблеми, з якими там стикаються місцеві жителі, тощо. Проведене у травні поточного року соціологічне опитування показало, що українці дедалі менше цікавляться Кримом. Цікавими для них є теми військової політики Росії на півострові (32,3%), політики України щодо Криму 27,5, політичної ситуації на півострові (23,1%) та економічного становища (20%). Однак порушення прав кримчан цікавлять лише 15% співвітчизників. 

Фотографія обкладинки: Kyiv Post 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter