У Києві двоє чоловіків напали на волонтерку, бо вона говорила українською

Дата: 04 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Києві двоє невідомих чоловіків напали на жінку, бо вона говорила українською та сказала кривдникам, що не розуміє російської. 

Про це потерпіла Наталя розповіла на сторінці в інстаграмі. 

Скриншот відео

Напад, за словами потерпілої, трапився 2 червня поблизу зупинки електрички Куренівка. Жінка поверталась із прощання з бойовою медикинею Іриною Цибух

Волонтерка виклала відео, на якому двоє чоловіків переслідують її, а один з них, одягнений у смугасту футболку, каже російською: “Я вас таких п**див, хто говорив українською тут”.  

За словами Наталі, конфлікт почався з того, що чоловіки звернулися до неї, а вона відповіла, що не розуміє російської мови. Після цього нападники почали насміхатися з неї, ображати, плюватися та виривати мобільний телефон. Також один з них ударив жінку по ногах, лишивши гематоми та садна. 

З потерпілою вже сконтактували правоохоронці, які відкрили кримінальне провадження за статтею “Хуліганство”. Винним загрожує до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що з роками кількість тих, хто спілкується українською в Україні, збільшувалась, а з початку повномасштабного російського вторгнення таких людей значно побільшало. Соціологам понад 80% громадян розповіли, що перейшли, переходять або вимагають, щоб з ними спілкувалися державною мовою. 

Попри це в Україні досі можуть, наприклад, відмовитись обслуговувати, якщо ви спілкуєтесь українською, або ж не взяти на роботу. Такі історії не поодинокі

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter