Чоловіку в Києві відмовили в співбесіді, бо він спілкується українською

Дата: 21 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Київська IT-компанія TechExpace відмовила в співбесіді айтівцю Антону Капелюшному, адже той спілкується українською мовою. 

Про це чоловік розповів у фейсбуку. 

Фото: фейсбук-сторінка Антон Капелюшний

До допису Капелюшний додав скріншоти листування з рекруткою, яка запропонувала йому пройти онлайн-співбесіду. Коли той погодився, співробітниця компанії запитала в нього про рівень володіння російською мовою. Почувши відповідь про те, що чоловік розуміє її, однак віддає перевагу українській та англійській, рекрутерка перепитала його про мову. 

Наступного дня Капелюшному відмовили в проведені співбесіди:

“Вітаю. Вибачте, але, на жаль, якщо ви бажаєте спілкуватись українською, то ми не можемо запропонувати вам цю позицію”.

Коли Капелюшний написав співробітниці, що ситуація, яка склалася, нагадує йому жарт, то та відповіла: “Погоджуюсь”.

Допис чоловіка зібрав понад 2,4 тисячі реакцій у фейсбуку та понад 800 перепостів. Своє невдоволення ситуацією люди також висловлюють на сторінці компанії на спеціальній платформі для програмістів. 

“Жити в Україні й змушувати розмовляти російською. Ви там усі хворі?” пишуть користувачі. 

Випадок Капелюшного з відмовою в працевлаштуванні через українську став не першим подібним цього року. Влітку інша компанія Columb Trade відмовила дівчині на ім’я Вікторія Юхимець у прийнятті на роботу через те, що вона спілкується українською. Після розголосу співробітницю, яка озвучила відмову, звільнили. 

Відмова в працевлаштуванні через, зокрема, походження, соціальний і майновий стан, расову та національну належності, стать або мову є незаконною. Нещодавно парламент підтримав, щоб навіть в оголошеннях на роботу не вказували вимоги до віку, статі, мови та сексуальної орієнтації.

Фото обкладинки: фб-сторінка Антона Капелюшного

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter