Підозру отримав росіянин, який міг зґвалтувати неповнолітню на Херсонщині

Дата: 03 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні звичаїв та законів війни повідомили російському військовому, який міг зґвалтувати неповнолітню на Херсонщині. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Імені підозрюваного не називають, але на сайті ОГП можна знайти підозру на Олексія Нємцова, деталі якої збігаються з деталями з повідомлення слідчих. 

Злочин, у якому підозрюють Нємцова, трапився 2023 року. Тоді він разом з іншими російськими військовими перебував в одному з окупованих населених пунктів Херсонщини. За попередньою змовою з іншими росіянами, яких слідству ще треба встановити, вони затримали 15-річну дівчину, погрожуючи зброєю.

Згодом її відвезли до будинку, де Нємцов вчинив сексуальне насильство. Судячи з тексту підозри, до того, як вчинити насильство, Нємцов зупиняв потерпілу в грудні 2022-го для перевірки телефона. 

Якщо суд визнає росіянина винним, то він може отримати до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що найбільше випадків сексуального насильства, вчиненого російськими військовими, зафіксували на Київщині та Херсонщині, а більшість відомих спеціальній комісії ООН потерпілих – це жінки, які були самі вдома. 

ZMINA розповідала про деяких ідентифікованих російських військових, підозрюваних у скоєнні таких злочинів, наприклад, про: 

  • Артема Пронченка та Олександра Гладкова, які могли викрасти, побити й зґвалтувати матір двох дітей в окупації в Запорізькій області;
  • Романа Поповапідозрюваного у зґвалтуванні незаконно ув’язненого чоловіка в Херсоні;
  • Євгена Чорнокнижного та Вадима Шахматова, яких підозрюють у серії зґвалтувань на Київщині 2022 року;
  • Олександра РаднатароваКирила Холмурзаєва та Белікта Жугдурова: їх підозрюють у зґвалтуванні жінки на Київщині, якій погрожували вбити її матір та дитину;
  • Ахмерова ЕміляМаммі Маммієва та Костянтина Шляпнікова, які 2022 року викрали з дому та зґвалтували жінку на Харківщині;
  • Баіла Бардановапідозрюваного у зґвалтуванні жінки на Київщині;
  • Рината Хакімянова та Арслана Саліхова, яких підозрюють у зґвалтуванні вагітної на Київщині; 
  • Булата Фассахова, якого підозрюють у зґвалтуванні, що тривало декілька днів на Київщині; 
  • Михайла Романова, якому закидають зґвалтування жінки в селі Шевченкове на Київщині. Цей випадок став одним з перших подібних, про які стало відомо в медіа.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter