Над Рівенською АЕС на “критично низькій” висоті пролетів російський безпілотник

Дата: 26 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Під час масованої російської атаки на Україну у ніч на 26 вересня один з ударних безпілотників пролетів над територією Рівенської АЕС. 

Про це розповіли у “Енергоатомі”. 

Рівенська АЕС. Фото: “Енергоатом”

Посадовці кажуть, що безпілотник летів на критично низькій висоті недалеко від промислового майданчика Рівненської АЕС. Нині про інцидент розповіли МАГАТЕ. 

У “Енергоатомі” додали, що енергетичний терор є однією із ворожих тактик ведення війни. 

Останніми тижнями більш як сотня російських ракет і безпілотників літали повз українські АЕС. Щонайменше двічі російські безпілотники бачили над Хмельницькою АЕС.

Торік, коли трапився інцидент із влучанням уламків російського снаряда поблизу Хмельницької АЕС, директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі нагадував, що наступного разу “може не так пощастити” й може трапитися ядерна катастрофа. 

Напередодні президент Володимир Зеленський, виступаючи на засіданні Генеральної асамблеї ООН, розповів, що РФ готує удари по українських АЕС. Росіяни стежать з китайських супутників за ядерними об’єктами. 

Окрім цього, російські спецслужби не полишають спроб зібрати дані про систему охорони щонайменше двох АЕС – Рівенської та Хмельницької. 

Нагадаємо, що окрім окупації Запорізької АЕС, за час, поки триває велике російське вторгнення, росіяни встигли: 

ZMINA детально пояснювала, чому російський ядерний шантаж лишається без відповіді світу.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter