“Світ під загрозою чергової ядерної катастрофи”: над територією Хмельницької АЕС пролетіли дві російські крилаті ракети

Дата: 25 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Над територією Хмельницької АЕС зафіксували дві крилаті ракети, випущені російськими військовими.

Про це повідомили в “Енергоатомі”. 

Хмельницька АЕС. Фото: Енергоатом

Вранці 25 квітня повітряну тривогу оголошували по всій Україні. Дві крилаті ракети помітили над територією АЕС о 8:10. Вони пролетіли над водоймою-охолоджувачем і, ймовірно, були випущені в бік міст Рівне або Здолбунів. У повітряному командуванні “Захід” казали, що 25 квітня росіяни з південно-східного напрямку, ймовірно з літаків Ту-95, завдали декілька ракетних ударів по Західному регіону. Обидва снаряди знищили.

“Російські збройні сили знову бездумно обстрілюють територію України, випускаючи крилаті й інші стратегічно-тактичні ракети в максимально критичній близькості до ядерних об’єктів. Російську агресію в Україні необхідно зупинити якнайшвидше. Адже в небезпеці – під загрозою чергової ядерної катастрофи – весь світ!” – прокоментували ситуацію в “Енергоатомі”. 

Нині порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків Хмельницької АЕС немає. Станція, яка має два енергоблоки, працює під посиленою охороною.

За останні два тижні це вже другий випадок, коли російські снаряди пролітають повз українські АЕС. 16 квітня камери спостереження Південноукраїнської АЕС зафіксували, як крилата ракета пролетіла над майданчиком станції. Випустили її росіяни по Миколаєву, ймовірно, з території Білорусі. 

В “Енергоатомі” вже неодноразово закликали МАГАТЕ вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму Росії, зокрема допомогти вивести її військові формування з території Запорізької АЕС, на якій вони перебувають з початку березня. Навколо українських АЕС також просять встановити демілітаризовані зони.

Нагадаємо, що раніше російські військові з “Градів” уже обстрілювали в Харкові ядерну установку та сховище ядерних матеріалів, а також тримали в заручниках працівників Чорнобильської АЕС. 

До початку повномасштабної війни в Україні ядерний тероризм вважався гіпотетичним видом тероризму. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter