Випущена російськими військовими ракета ледь не поцілила у Південноукраїнську АЕС на Миколаївщині

Дата: 22 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові випустили 16 квітня по Миколаївщині три крилаті ракети, одна з яких пролетіла повз Південноукраїнську АЕС.

Про це повідомили в “Енергоатомі”. 

Скриншот запису камери відеоспостереження. Фото: телеграм-канал “Енергоатом”

Зранку 16 квітня російські ракети влучили в один із дитячих садочків у Миколаєві. У той час у будівлі знаходився лише охоронець, який внаслідок обстрілу не постраждав. 

Камери спостереження Південноукраїнської АЕС зафіксували, як крилата ракета пролетіла о 6:27 над майданчиком станції. Снаряд, як припускають в “Енергоатомі”, випустили у бік Миколаєва з території Білорусі. 

“Загроза поцілити в ядерний реактор з можливими наслідками – ядерною катастрофою, була високою. Це черговий акт ядерного тероризму РФ, що загрожує безпеці всього світу!” – кажуть у підприємстві. 

Ще 22 січня третій енергоблок АЕС планово відключили від мережі для усунення деяких зауважень у роботі. При цьому обладнання першого і другого енергоблоків працювало у звичайному режимі.

У “Енергоатомі” закликають МАГАТЕ вжити всіх можливих заходів для припинення ядерного тероризму Росії та виводу її військових формувань з території Запорізької АЕС, на якій вони знаходяться з початку березня. Окрім цього, просять встановити демілітаризовані зони навколо українських АЕС.

Нагадаємо, що у березні, коли російські військові захоплювали Запорізьку АЕС й в адміністративній будівлі станції розпочалася пожежа, президент Володимир Зеленський звернувся до світу з промовою, у якій наголосив, що жодна держава ніколи не обстрілювала атомні енергоблоки:“Це вперше в нашій історії, в історії людства, держава-терорист вдалася і до ядерного терору. Російські пропагандисти погрожували засипати світ ядерним попелом. Тепер це не погроза – тепер це реальність”. 

Після цього російські військові з “градів” обстрілювали у Харкові ядерну установку та сховище ядерних матеріалів, а також тримали у заручниках працівників Чорнобильської АЕС. 

До початку повномасштабної війни в Україні ядерний тероризм вважався гіпотетичним видом тероризму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter