Російська ракета впала за 300 метрів від реакторів Південноукраїнської АЕС

Дата: 19 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Внаслідок ворожого обстрілу Миколаївщини один зі снарядів, випущених російськими військовими, впав поблизу Південноукраїнської АЕС.

Про це повідомили президент Володимир Зеленський та в “Енергоатомі“.

Фото: телеграм-канал Володимира Зеленського

Судячи з даних на відео, обстріл відбувся в ніч на 19 вересня.

За даними “Енергоатому”, внаслідок обстрілу в будівлі станції повибивало понад сотню вікон та сталося короткочасне вимкнення електроенергії. Відімкнувся один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС та три високовольтні лінії електропередачі.

Фото: телеграм-канал Кирила Тимошенко

“Ракета впала у 300 метрах від реакторів”, – кажуть посадовці

Президент Зеленський, реагуючи на обстріл, наголосив, що Росія наражає на небезпеку весь світ. 

Скриншот відео
Скриншот відео
Скриншот відео
Фото: телеграм-канал Кирила Тимошенко

“Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція… Маємо зупинити їх, поки не пізно”, – сказав президент. 

Південноукраїнська АЕС розташована неподалік міста Южноукраїнськ на Миколаївщині. АЕС виробляє понад 17 млрд кіловат-годин, що становить більш ніж 10% загальнодержавного виробництва електроенергії і близько 25 % її виробництва атомними електростанціями. 

Нині, як кажуть в “Енергоатомі”, усі три енергоблоки атомної станції працюють у штатному режимі, а потерпілих серед персоналу немає. 

Це не вперше, коли російські снаряди пролітають повз Південноукраїнську АЕС. У квітні ракета, випущена окупантами по Миколаєву, пролетіла повз станцію. В “Енергоатомі” тоді вчергове закликали МАГАТЕ встановити демілітаризовані зони навколо українських атомних електростанцій.

Нагадаємо, що в березні російські військові захопили територію ЗАЕС, де перебувають і досі, з “Градів” обстрілювали в Харкові ядерну установку та сховище ядерних матеріалів, а також тримали в заручниках працівників Чорнобильської АЕС. 

До початку повномасштабної війни в Україні ядерний тероризм вважався гіпотетичним видом тероризму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter