Прокуратура викрила генерал-майора поліції Росії, який керував розграбуванням під час окупації ЧАЕС

Дата: 25 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Прокуратура викрила генерал-майора поліції Росії, який керував розграбуванням Чорнобильської АЕС під час окупації. 
 
Про це у фейсбуку повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедіктова. 
Фото з фейсбуку Генпрокурорки

Генерал-майор Олег Якушев під час окупації ЧАЕС виконував обов’язки старшого оперативної групи Федеральної служби військ Національної гвардії РФ.

“Цей генерал-майор керував операцією з незаконного утримання АЕС під контролем військ країни-агресора. За його наказом з підприємства викрали понад 2 тисячі одиниць майна. Від станків, обладнання, інструментів та офісної техніки до меблів та одягу. Загарбники викрали зі станції майна на понад 26 млн грн”, – написала Венедіктова. 
 
Також, додала генпрокурорка, вони повністю вивели з ладу Центральну аналітичну лабораторію, яка досліджувала радіоактивні відходи на різних етапах поводження. Через це персонал не міг здійснювати контроль за ними.
 
Прокурори Вишгородської окружної прокуратури Київської області спільно з Нацполом та СБУ зібрали досить доказів, щоб повідомити йому про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, веденні агресивної війни та порушенні законів і звичаїв війни, зазначила Венедіктова. 
 
Нагадаємо, що, за попередніми підрахунками, збитки, які завдали російські війська Зоні відчуження на Чорнобильській АЕС, становлять понад 2,5 мільярда гривень.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter