Російські військові завдали Чорнобилю збитків на понад 2,5 млрд грн

Дата: 22 Травня 2022
A+ A- Підписатися

За попередніми підрахунками, збитки, які завдали російські війська Зоні відчуження на Чорнобильській АЕС, становлять понад 2,5 мільярда гривень.

Про це під час пресбрифінгу в “Укрінформі” повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець.

ЧАЕС. Джерело: УНІАН

Він уточнив, що військові країни-агресора знищили майже 100 одиниць сучасного обладнання центральної аналітичної лабораторії, аналогів якому немає в Європі, розграбували та знищили багато комп’ютерної техніки.

Також росіяни вивели з ладу систему контролю радіаційного стану. 

“Наразі частина контрольних постів вже відновила роботу, спеціалісти працюють над тим, щоб передавати ці дані, і вони були доступні в онлайн-режимі кожному українцю”, — розповів Стрілець.

За інформацією урядовця, в унікальному заповідному комплексі вогнем знищено майже 12 тисяч гектарів.

“Це величезні втрати для місцевої флори та фауни. Частину знищеної екосистеми відновити не вдасться, її втрачено назавжди”, — заявив він.

Міністр нагадав, що роботи з фіксації екологічних злочинів по всій Україні не припиняються. Станом на травень 2022 року зафіксовано щонайменше 245 випадків екоциду на території нашої країни, зокрема в акваторії Чорного моря.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter