В Україні зафіксували 245 випадків екоциду з боку російських військових — Міндовкілля

Дата: 22 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові вчинили щонайменше 245 випадків екоциду на території України та в акваторії Чорного моря, серед них на Київщині — 34, на Донеччині — 28, у Дніпропетровській та Луганській областях — по 22.

Такі дані станом на кінець травня озвучив міністр Руслан Стрілець під час пресбрифінгу в “Укрінформі”.

Джерело: unian.net

Разом із цим зафіксовано понад 1,5 тисячі фактів плюндрування українських земель і знищення екосистем окупантами, уточнив урядовець. За словами міністра, у фіксації злочинів Україні допомагає міжнародна спільнота, зокрема польські фахівці.

Він наголосив на тому, що українські екологи постійно перебувають на зв’язку з Європейською комісією та Єврокомісаром з питань навколишнього середовища Віргініюсом Сінкевічюсом.

“Він дуже багато нам допомагає, зокрема, стати частиною програми Life, яка вже 30 років фінансує екологічні проєкти у світі. Щоб стати членом європейського співтовариства і якісно подати всі позови щодо країни-агресора у міжнародні суди, ми отримуємо методологічну допомогу, зокрема й від польських колег. З нами працюють юридичні компанії, які входять у топ-5 компаній світу, вони допомагають нам правильно організовувати роботу зі збором матеріалу, щоб він вистояв у міжнародних судах. Наша мета — максимально відшкодувати всі збитки, що наносяться нашій державі”, — розповів Стрілець.

Нагадаємо, що вся інформація про завдані внаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну екологічні збитки ляже в основу матеріалів для звернення до Міжнародного суду ООН, щоб притягнути Росію до відповідальності. 

Задля цього в уряді вже оновили відповідну методику оцінювання збитків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter