До єдиного порталу викривачів корупції під’єднали Нацполіцію та ДБР

Дата: 26 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

До Єдиного порталу повідомлень викривачів під’єднали Національну поліцію та Державне бюро розслідувань, тож тепер правоохоронці цих органів зможуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати.

Про це розповіли в НАЗК. 

Скриншот сайту

На початку вересня НАЗК запустило портал, на якому можна анонімно повідомити про факти корупції, свідками яких ви стали.

Ці дані оперативно надсилають, зокрема, керівникам підприємства, де виявили зловживання, та уповноваженим підрозділам (особам) з питань запобігання та виявлення корупції. 

Раніше доступ до порталу отримало НАБУ, а за 60 днів мають під’єднати інші міністерства, центральні органи виконавчої влади зі спеціальним статусом, обласні державні (військові) адміністрації.

Протягом 90 робочих днів схоже відбудеться з Апаратом ВРУ, Секретаріатом Кабінету Міністрів, Офісом президента, апаратами (секретаріатами) РНБО, ЦВК, Рахунковою палатою, КСУ, державними компаніями. Останніми до порталу під’єднають обласні, міські, сільські та селищні ради.

Згідно з даними порталу, нині на розгляді там перебуває 286 повідомлень. 

Нагадаємо, що українці називають корупцію однією з найголовніших проблем країни, втім протидія їй, як і захист прав ЛГБТІК-людей та захист довкілля, є одними з найнебезпечніших видів активізму в країні.

Викривачів розкрадань бюджету часто юридично переслідують, розгортають проти них дискредитаційні кампанії, їм палять будинки та навіть підкладають вибухівку під двері квартир.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter