Шабунін повідомив про ще одну вибухівку, яку підклали під двері батьків його дружини (оновлюється)

Дата: 31 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Антикорупційний активіст і очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін повідомив, що невідомі підклали вибухівку під двері квартири батьків його дружини. 

Про це активіст написав на власній сторінці у фейсбуку. 

Віталій Шабунін. Фото: Микола Мирний

За словами Шабуніна, вибухівку знайшли в Борщагівському районі столиці. 

“Поліція, схоже, всі дев’ять поверхів евакуювала, поки вибухотехніки працювали. Чекаю офіційного повідомлення поліції з деталями”, – написав він. 

Наразі правоохоронці офіційно не повідомляли про інцидент, однак у місцевих групах у фейсбуку з’явилися повідомлення про мінування та евакуацію будинку в Борщагівському масиві Києва. 

Згодом у поліції повідомили, що на місце події виїхали вибухотехніки, рятувальники та слідчо-оперативна група. Вони проводять ретельний огляд місця події, поліцейські встановлюють можливих свідків та переглядають камери відеонагляду, які могли зафіксувати осіб, причетних до скоєння цього злочину. Окрім цього, поліція запропонує Шабуніну охорону. 

Водночас у прокуратурі Києві повідомили, що вибуховий пристрій, підкладений батькам дружини антикорупціонера, представляв собою скріплені скотчем корпуса гранат Ф-1 без запалів. За фактом підкладення цих пристроїв правоохоронці відкрили провадження за статтею 129 Кримінального кодексу “Погроза вбивством”.

Нагадаємо, що напередодні під двері матері Шабуніна, яка живе в Рівному, також підклали вибуховий пристрій. Згодом в Офісі генерального прокурора повідомили, що гранати, які знайшли на місці, були небойовими. 

Відомо, що останнім часом Шабунін висловлювався щодо справи, яку НАБУ почало розслідувати стосовно заступника Офісу президента Олега Татарова. Вона стосується можливої причетності Татарова до фальсифікації експертизи в справі колишнього нардепа та забудовника Максима Микитася. Шабунін стверджував, що правоохоронці фальсифікують справу, щоб заступник голови ОП уникнув відповідальності. 
 
За словами колеги Шабуніна Дарини Каленюк, яку цитує BBC, якраз у момент, коли в Рівному знайшли вибухівку, активіст оприлюднив пост щодо кримінальної справи проти Татарова. 
 
Це не перший у цьому році факт тиску на Шабуніна. Влітку аникорупціонеру підпалили будинок. Унаслідок підпалу ніхто не постраждав, адже самого активіста не було вдома, а його батьки, яких попередила сусідка, встигли вибігти назовні. 

Стурбованість пожежею тоді висловив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас і президент Володимир Зеленський. Ефективного та незалежного розслідування підпалу вимагали колеги й активісти з більш ніж 30 громадських організацій. Вони просили надати Шабуніну і його родині держохорону, адже переслідування та погрози щодо нього мають систематичний характер. Досі винних у підпалі не знайшли та не покарали. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter