Експерти підтвердили підпал будинку активіста Шабуніна

Дата: 22 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Причиною пожежі в будинку голови правління та співзасновника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна став умисний підпал.

Про це з посиланням на дані експертизи повідомив сам Шабунін.

Отримали висновки експертизи щодо мого будинку – 100% умисний підпал. Я не маю права розголошувати матеріали…

Опубліковано Vitaliy Shabunin Понеділок, 21 вересня 2020 р.

“Для виникнення стійкого полум’яного горіння був використаний інтенсифікатор процесу горіння, легкозаймиста рідина – бензин, дизельне паливо або газ”, – дійшли висновку експерти. 

Шабунін написав, що не має права розголошувати матеріали провадження поліції, але додав, що до експертизи в нього претензій немає.

Стурбованість пожежею в будинку активіста вже висловив голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас і президент Володимир Зеленський. Ефективного та незалежного розслідування підпалу вимагають колеги й активісти з більш ніж 30 громадських організацій.

Вони просять надати Шабуніну і його родині держохорону, адже переслідування та погрози щодо нього мають систематичний характер. Окрім цього, правозахисники вимагають відставки очільника МВС Арсена Авакова, якого не перший рік звинувачують у провалі реформи поліції та гальмуванні розслідувань нападів на активістів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter