Буданов не рекомендує цивільним у 2024 році користуватися “Кримським мостом”

Дата: 25 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов не рекомендує цивільному населенню в тимчасово окупованому Криму користуватися незаконною спорудою “керченський міст”. 

Про це він заявив у своєму відеозверненні. 

Буданов нагадав, що війна Росії розпочалася не два роки тому, а десять із військової операції із захоплення Кримського півострова, до якого країна-агресор готувалася заздалегідь. 

Він також звернув увагу, що спротив місцевого населення в Криму російській окупації не припинявся, попри репресії росіян.

Буданов наголосив, що своїми успіхами в Криму українські військові завдячують мешканцям українського Криму, “які не лише посилили опір окупантам, але й знаходять можливість оперативно відслідковувати усю обстановку на півострові та якнайшвидше передавати цю інформацію нам”.

“Ми обіцяли, що у 2023 році українські спецпризначенці будуть у Криму, і ми цю обіцянку виконали. Було гучно, гуркіт почули аж у Кремлі”, — сказав Кирило Буданов.

Він пообіцяв окупантам сюрпризи й заявив, що не рекомендує цивільному населенню користуватися цьогоріч так званим Кримським мостом.

Раніше Буданов заявив, що спецоперації на території анексованого Криму продовжуватимуться.

Як відомо, Російська Федерація використовує український Крим як військовий плацдарм для своєї військової агресії з Півдня України, обстрілюючи українські міста з Криму. 

Українське керівництво неодноразово закликало громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, покинути півострів, допоки є така можливість, а для громадян України на півострові оприлюднили детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова. 

Читайте також: Зеленський переконаний у квітучому майбутньому Криму після його деокупації

24 лютого 2023 року президент Володимир Зеленський заявив, що країна готується до деокупації Криму. Раніше Зеленський закликав громадян у тимчасово окупованому Криму триматися якомога далі від російських військових об’єктів та надавати українським спецслужбам усю відому інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

На другому парламентському саміті Кримської платформи Чехія закликала світ підтримувати Україну у звільненні її тимчасово окупованих територій. 

Українська влада наголошує, що Україна самостійно визначає свій шлях і що торгівля українським Кримом неможлива та неприпустима, адже Кримський півострів – це інтегральна частина України. Україна також наголошує, що без деокупації Криму неможлива безпека в Чорноморському регіоні. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Відомо, що українські міністерства та державні органи активно працюють над формуванням кадрового резерву для роботи після деокупації Кримського півострова. Раніше Меджліс оприлюднив алгоритм дій, як податися до кадрового резерву для роботи на деокупованих територіях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter