Зеленський просить кримчан триматися якомога далі від військових об’єктів та інформувати українські спецслужби про окупантів

Дата: 31 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський закликав громадян у тимчасово окупованому Криму триматися якомога далі від російських військових обʼєктів.

Про це він заявив у своєму вечірньому відеозверненні

Президент повідомив, що українські Збройні сили, спецслужби, розвідка роблять усе можливе й неможливе, щоб кожен російський військовий обов’язково відчув українську відповідь на страшний терор, який Росія принесла в Україну.

Будь ласка, тримайтеся якомога далі від російських військових обʼєктів, не перебувайте поблизу російських баз і військових аеродромів. Повідомляйте спецслужбам України всю відому вам інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

Водночас в Офісі президента повідомили, що розробляють евакуаційні маршрути для мешканців Криму на час його деокупації.

“Життя громадян – безумовний пріоритет. Тому ми вже розробляємо евакуаційні маршрути для жителів окупованого Криму, охочих покинути півострів на час активної деокупації. Поки ж просимо всіх триматися якомога далі від військових об’єктів і перевірити укриття”, – написав у своєму твіттері антикризовий радник голови Офісу президента і член української делегації на перемовинах з Росією Михайло Подоляк

Кримчан просять терміново повідомляти геолокації та переміщення окупантів та ворожої техніки у чат-бот “єВорог” – https://t.me/evorog_bot. Громадян просять задля своєї безпеки одразу після надсиланням даних українським військовим повністю видалити телеграм-бот у своєму мобільному телефоні.

Напередодні голова правління КримSOS Олексій Тільненко заявив, що росіяни повернулися до використання цивільного населення Криму як “живого щита”, так само як це було на початку окупації півострова та на новоокупованих територіях України.

Як відомо, останніми тижнями в тимчасово окупованому Криму почали відбуватися вибухи поблизу та на території воєнних об’єктів. Вибухи призвели до транспортної кризи й посилення паніки серед місцевого населення та росіян, які перебувають на півострові. 

Напередодні Рефат Чубаров заявив, що Україна має знищити міст через Керченську протоку, яка є головним механізмом, що дозволяє Росії зберігати посилену військову присутність у Криму та завдавати ударів по материку.

Супутниковий знімок черги автотрафіку перед Кримським мостом 12 серпня 2022 року

Голова Меджлісу кримськотатарського народу радить росіянам, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Росією Криму, терміново виїжджати з півострова.

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter