Чубаров порадив росіянам, які незаконно оселилися в Криму, тікати з півострова

Дата: 09 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров радить росіянам, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Росією Криму, терміново виїжджати з півострова.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі.

Рефат Чубаров

Рефат Чубаров назвав вибухи у військовому аеродромі в селищі міського типу Новофедорівка “першим дзвінком, що вказує вам негайно залишити територію окупованого Росією Криму”.

“Знайте, ваше перебування в окупованому Криму є незаконним і злочинним. Не гайте часу, виїжджайте з окупованого Росією Криму вже сьогодні. Пам’ятайте, виграє той, хто вже сьогодні перетне міст через Керченську протоку!” – заявив він.

Напередодні Рефат Чубаров заявив, що Україна має знищити міст через Керченську протоку, яка є головним механізмом, що дозволяє Росії зберігати посилену військову присутність у Криму та завдавати ударів по материку.

Як відомо, Росія проводить агресивну політику колонізації півострова. Із 2014 до 2021 року в Крим незаконно переселилися від 600 тисяч до мільйона громадян Російської Федерації. Водночас десятки тисяч громадян України змушені були виїхати з Криму через політичні репресії, від яких найбільше потерпають кримські татари та українці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter