Росія ізолювала Крим. Сучасність до півострова здатна повернути лише Україна – Зеленський

Дата: 23 Серпня 2023
A+ A- Підписатися
Як частина економіки України Крим буде частиною глобальної економіки після звільнення півострова від російської окупації.
 
Про це під час третього саміту Міжнародної Кримської платформи заявив президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент видання ZMINA
 

Володимир Зеленський зазначив, що повоєнна трансформація України забезпечить для Криму такі економічні зміни, які дозволять йому працювати та бути економічно привабливим увесь рік, а не лише в сезон.

Він повідомив, що на полях саміту Україна підпише перший документ із пʼятнадцятьма компаніями, які готові прийти до Криму за Україною.
 
“Це – відкритий документ, відкритий для приєднання інших бізнесів. Тисячі українських, європейських та глобальних компаній прийдуть до Криму. Вже зараз про готовність інвестувати заявили такі компанії, як RayanAir та Royal Haskoning. Відновлення Криму підтримує Всесвітня туристична організація та Всесвітня рада з подорожей та туризму, що представляє більш ніж 200 компаній з обігом понад 600 мільярдів доларів”, – зазначив президент України.
 
Серед іншого він також перелічив десятки великих міжнародних та українських компаній, які вже сьогодні готові зайти до Криму в разі деокупації. За його словами, до Криму вже готові зайти “потужні бренди готельних мереж, авіакомпаній, телекомунікаційні, промислові, енергетичні компанії та банки”.
 
Президент переконаний, що “замість терористичних баз потрібні національні парки та заповідники, замість складів боєприпасів для агресії – міжнародні лайнери, замість оточених парканами маєтків воєнних злочинців та корупціонерів потрібні нові, сучасні громадські простори, сучасні технологічні компанії, новий сучасний університет”.
 
“Лише Україна здатна повернути сучасність до Криму. Завдяки сучасності, відкритості, безпеці можна буде гарантувати високу якість життя в Криму. Це буде гідне життя для тих, хто підтримує Україну”, – заявив президент України.
 
Володимир Зеленський також повідомив, що отримав листа від незаконно утримуваної Росією кримської татарки Леніє Умерової, у якому вона написала йому, що в гідності та свободи немає ціни.
 
“Це правда. Вони – безцінні. Ціна є у зволіканнях, у страху, у намаганнях заспокоїти агресора ігноруванням окупації. І це катастрофічна ціна. Час закрити цей рахунок”, – сказав президент Володимир Зеленський.

Він також прокоментував заяви про “торгування територіями” з Росією.

“Коли хтось у світі говорить про нашу територію, окуповану Росією, щоразу це згадка не про землю, а дітей, батьків, родини. Країна не торгує територіями, бо Україна не торгує людьми. Крапка на цьому. І всі, хто тут, ви утверджуєте, що людське життя є безцінним”, – підкреслив глава Української держави.

Як відомо, 23 серпня в Києві відбувся Міжнародний саміт Кримської платформи. Цьогоріч до Міжнародної Кримської платформи долучилися Сербія, Бахрейн, Арабські Емірати та Тиморські острови. Отже, кількість учасників Кримської платформи сягнула 67 – держави Європи та Азії, обох Америк, Африки, міжнародні організації. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter