“Все залежить лише від нас”: Україна готується до звільнення Криму – Зеленський

Дата: 25 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна готується до деокупації українського півострова Крим.

Про це він сказав під час своєї пресконференції до роковин неспровокованого, повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. 

“Всі хочуть повернути свої території… Цього замало. Замало бажання, потрібно працювати. Тому кажучи про терміни і кроки, можу вам сказати лише одне – все залежить лише від нас. Є військові кроки. Ми до них готуємось. Готові морально. Готуємось технічно – зброєю, посиленням, формуванням бригад, відправляємо людей на навчання. Ми маємо бути готові, а далі будуть відповідні деокупаційні кроки”, – сказав він, відповідаючи на запитання щодо шансів, що цього року відбудеться деокупація Криму.

Українське керівництво неодноразово закликало громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, залишити півострів, допоки є така можливість, а для громадян України на півострові оприлюднили детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова. 

Раніше президент України Володимир Зеленський закликав громадян у тимчасово окупованому Криму триматися якомога далі від російських військових об’єктів та надавати українським спецслужбам усю відому інформацію про окупантів, щоб звільнення Криму відбулося швидше.

Як відомо, Центр журналістських розслідувань оприлюднив дані розташування військових об’єктів на півострові, що є легітимною ціллю для ураження. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що колаборанти та зрадники в тимчасово окупованому Криму можуть пом’якшити судовий вирок, надавши цінну інформацію Силам оборони України про російські військові об’єкти та техніку на території півострова.

Раніше ZMINA детально розповіла про результати соціологічного дослідження, як українці бачать післявоєнне майбутнє України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter