Автор ідеї карати українців за “пропаганду гомосексуалізму” як у Росії хоче дозволити комунальникам вручати повістки

Дата: 08 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

На розгляд Верховної Ради внесли законопроєкт №9566, згідно з яким житлово-експлуатаційним організаціям, підприємствам та установам, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власникам будинків хочуть надати право збирати дані чоловіків, вручати їм повістки та сприяти прибуттю на виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. 

Про це йдеться в картці законопроєкту. 

Фото: фейсбук-сторінка “Слуга Народу – Георгій Мазурашу – Округ 203”

Автор ідеї – депутат від партії “Слуга народу” Георгій Мазурашу.

Раніше він кілька разів марно виступав з ідеями карати громадян України за “пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму” як у Росії, а також пропонував саджати до в’язниці за використання акаунтів у соцмережах не під своїм іменем. Схожі ідеї також обговорювали в РФ усього кілька років тому. 

У пояснювальній записці до своєї нової законодавчої ініціативи Мазурашу не згадує про ідею і Нардеп пропонує доповнити статтю 38 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" дванадцятою частиною. наділити правом збирати дані чоловіків та вручати їм повістки житлово-експлуатаційні організації, підприємства та установи, що здійснюють експлуатацію будинків, і їхніх власників. Натомість нардеп наголошує, що його законопроєкт має “підвищити мотивацію до захисту Вітчизни та оптимізувати мобілізаційну діяльність для досягнення комплексного позитивного результату в справі зміцнення обороноздатності держави”. 

Серед інших пропозицій Мазурашу: 

  • внести зміни, щоб військово-транспортний обов’язок і Є складовою частиною мобілізаційної підготовки й мобілізації в державі та охоплює проведення заходів, пов'язаних з військовим обліком, завчасною підготовкою, перевіркою готовності до передання та переданням в особливий період транспортних засобів і техніки військовим формуванням. не поширювався на громадян, які мають у власності лише один транспортний засіб;
  • не поширювати обов’язок передавати Збройним силам під час мобілізації в установленому порядку будівлі, де мешкають люди; 
  • заборонити залучати до оборонних робіт громадян, які офіційно працевлаштовані не менш ніж на 0,75 ставки або ведуть підприємницьку діяльність і вчасно сплачують передбачені законодавством податки та збори; 
  • проводити призов на військову службу під час мобілізації з урахуванням морально-вольових якостей кандидатів та їхнього письмового підтвердження готовності виконувати бойові завдання; 
  • передбачити можливість залучати до виконання суспільно корисних робіт за місцем проживання або за письмової згоди в інших регіонах військовозобов’язаних громадян, які через релігійні чи особисті переконання письмово відмовляються від призову на військову службу для виконання бойових завдань; 
  • дозволити звільнятись із ЗСУ військовим, якщо вони подали рапорт про порушення їхніх прав і за сім днів ці питання не розв’язали.

“Якщо внести запропоновані зміни, “військкомати” зможуть сконцентруватися на роботі з вмотивованими патріотами, а інші громадяни без потреби тікати і ховатися від повісток будуть працювати на економіку (а отже і на обороноздатність). Це реалістичний, мудрий і прагматичний підхід, який неминуче дасть комплексний позитивний ефект і дозволить нам бути сильнішими в протистоянні проти рашистської агресії. У народі це називають “мобілізацією здорового глузду”, – переконує Мазурашу.

Нині, судячи з даних у картці законопроєкту, його передали для ознайомлення та скерували до профільного комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Також документ мають обговорити в щонайменше семи інших комітетах, серед яких з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, з питань антикорупційної політики, а також з питань інтеграції України до Європейського Союзу. 

Цього року в оборонному комітеті Ради вже обговорювали методи мобілізації після того, як на вулиці повістку отримав нардеп. 

Нагадаємо, що нещодавно народний депутат від забороненої ОПЗЖ та заслужений юрист України Григорій Мамка поправкою до закону спробував урятувати сотні корупціонерів від покарання. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter