Останні російські атаки на енергосистему України завдали збитків на понад мільярд доларів

Дата: 05 Травня 2024
A+ A- Підписатися
Масовані російські атаки на об’єкти української енергетичної інфраструктури вже завдали збитків енергосистемі на понад мільярд доларів. Найбільше постраждали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії.
 
Про це повідомили у пресслужбі Міненерго із посиланням на міністра енергетики Германа Галущенка.
 
Наслідки російських обстрілів ТЕЦ. Джерело: ДТЕК. Архівне фото

“Але атаки продовжуються, і очевидно, що збитки будуть зростати”, – зазначив Галущенко.

Міністр наголосив, що основних пошкоджень внаслідок масованих атак зазнали об’єкти теплової та гідрогенерації, а також системи передачі електроенергії. Водночас тривають щоденні атаки на різні види енергооб’єктів дронами, балістикою або артилерією.
 
Галущенко додав, що наразі завдяки сприятливим погодним умовам енергосистему вдається балансувати потужностями відновлюваних джерел енергії.
 
Наслідки російських обстрілів ТЕЦ. Джерело: ДТЕК. Архівне фото

Водночас у деяких регіонах, зокрема в Харкові, який щоденно зазнає ворожих обстрілів, діють обмеження електропостачання. В області здійснюються роботи для стабілізації ситуації та підготовки до проходження осінньо-зимового періоду.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року  і станом на кінець квітня, російська армія вже майже 180 разів атакувала українські теплоелектростанції (ТЕС).

Раніше ZMINA повідомляла, що, на думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд уже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter