В російському полоні перебувають 32 медійники – МКІП

Дата: 05 Травня 2024
A+ A- Підписатися

У полоні РФ на даний час перебувають 32 медійники. Щодо їх повернення ведуться переговори. 

Про це повідомив тимчасовий виконувач обовʼязків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв під час поїздки у Запорізьку область.

Джерело: mcip.gov.ua

Очільник Мінкульту провів зустріч з представниками місцевих медіа, зокрема, обговорили підтримку регіональних ЗМІ.

“Відродження України починається з регіонів. Тому ми маємо вже зараз розпочати ці процеси, зокрема, залучаючи тих, хто транслюватиме це відродження, трактуватиме зміну і докладатиметься до формування критичного мислення у суспільства”, – наголосив Карандєєв. 

Як він поінформував, міністерство наразі готує бюджетну декларацію на наступний рік, де буде “серйозний акцент” на фінансовій підтримці регіональних медіа, безпосередньо друкованих.

Карандєєв також прокоментував питання діяльності каналів у телеграмі та тіктоці. Урядовець підкреслив, що наразі нараховано близько 350 ворожих телеграм-каналів, кілька десятків уже заблоковані.

Під час зустрічі також обговорили питання полонених журналістів. Карандєєв зазначив, що, за даними МКІП, у полоні перебувають 32 представники медіа. Наразі ведуться переговори щодо їхнього якнайшвидшого повернення.

Раніше ZMINA із посиланням на Національну спілку журналістів України повідомляла, що щонайменше 28 українських працівників медіа та громадянських журналістів, зокрема в тимчасово окупованому Криму, перебувають у неволі внаслідок незаконних затримань, захоплень у полон, облудних звинувачень і фальсифікованих “судових процесів” російських окупантів на території України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter