Впродовж минулої доби російські окупанти обстріляли 17 населених пунктів на Харківщині: є загиблий і поранена

Дата: 05 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Впродовж минулої доби 17 населених пунктів Харківщини постраждали від російських обстрілів. Відомо, що в селі Слобожанське загинув чоловік, а у селі Черкаські Тишки поранена літня жінка.

Про це повідомили в поліції області та очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наслідки російської атаки на Харківщину

Військові РФ завдавали ударів з різних видів озброєння по Харкову та населених пунктах Харківського, Чугуївського та Куп’янського районів.

“Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 17 населених пунктів Харківщини: Синьківка, Стрілеча, Гатище, Котлярівка та інші. Авіаційних обстрілів зазнали н.п. Харків, Слобожанське, Веселе, Черкаські Тишки, Петропавлівка, Іванівка”, зазначив Синєгубов.

За його даними, вночі російські окупанти артилерією обстріляли село Олександрівку. Внаслідок атаки постраждали п‘ять домогосподарств, пошкоджено будинки, господарські споруди. В частині села було відсутнє світло, пошкоджено енергомережі.

Наслідки російської атаки на Харківщину

У селі Борщова авіабомбами влучили по відкритій місцевості.

З артилерії окупанти обстріляли село Слобожанське. Пошкоджені приватні будинки, приміщення цивільного підприємства. Загинув цивільний 50-річний чоловік, який перебував на вулиці поруч з будинком.

На село Черкаські Тишки Харківського району армія країни-агресора скинула КАБ на приватний будинок. Пошкоджено газову трубу. Постраждала 75-річна жінка.

Як повідомив Синєгубов, за минулу добу українські війська на Куп’янському напрямку відбили 12 атак, зокрема у районах н.п. Синьківка, Піщане, Кислівка Харківської області.

Крім того, упродовж доби на Харківщині зведені групи вибухотехніків провели розмінування 29,13 га території, знищили 451 вибухонебезпечний предмет.

Нагадаємо, у ніч на 5 травня російські війська вдарили безпілотником по приватному сектору Харкова. Постраждали п’ятеро цивільних, серед них одна дитина. Також є руйнування.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter