З окупованої росіянами частини Очеретиного пішки вийшла 98-річна жінка

Дата: 29 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

З окупованої російськими військовими частини Очеретиного на Донеччині самотужки на підконтрольну українському уряду територію вийшла літня жінка. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Скриншот відео

98-річна Лідія Степанівна подолала близько 10 кілометрів під обстрілами. 

Будинок, у якому вона мешкала, зруйнувало російським обстрілом, а рідних поранило. Щодо їхньої долі в повідомленні правоохоронців деталей не навели.

Пенсіонерка йшла весь день без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як каже, “засинала”. 

“Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилася без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла”, – говорить вона. 

Поліціянти вкотре закликали цивільних евакуйовуватися з небезпечних місць. Для цього треба звернутися на гарячі лінії груп “Білий янгол” (як дзвінком, так і смс) на напрямках:

  • Авдіївський – 066-56-19-102;
  • Бахмутський – 066-56-15-102;
  • Великоновосілківський – 066-56-11-102;
  • Лиманський – 066-56-16-102;
  • Мар’їнський – 066-56-10-102.

Історія Лідії Степанівни не перша подібна, коли літні самотужки виходять з російської окупації. Нещодавно 88-річний Іван Якович ніч ішов до переїзду на Донеччині, поки не натрапив на волонтерів. Чоловік не хотів отримувати російський паспорт в окупації, а без нього росіяни відмовляють людям у меддопомозі. 

Нагадаємо, що повномасштабна війна непропорційно вдарила по літніх людях. Великі втрати серед цієї категорії населення експерти пов’язують з тим, що їхні потреби проігнорували посадовці.

Правозахисники збирали історії літніх українців, які лишаються у своїх домівках навіть під час бойових дій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter