88-річний чоловік пішки вийшов з окупованої частини Донеччини, щоб не отримувати російське громадянство

Дата: 24 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

На Донеччині 88-річний чоловік вийшов з окупованої частини селища Очеретине, щоб не отримувати російського громадянства. На підконтрольній українським військовим території його зустріли волонтери та відвезли до безпечного місця.

Про це розповів керівник ОВА Вадим Філашкін.

Фото: Донецька ОВА

Так, Іван Якович усю ніч ішов до переїзду, поки не натрапив на волонтерів. На його шляху стався обстріл, тож чоловікові довелося кілька годин ховатися.

“Коли він дійшов до українських волонтерів, розповів, що в нього та сусіда росіяни забрали документи й сказали, що “вам видадуть російське громадянство”. У нього із собою було лише пенсійне посвідчення і все з документів. То він зібрав в один рюкзак і пішов”, – розповів на відео один з волонтерів.

Обласна влада спільно зі “Схід-SOS” оперативно евакуювали чоловіка до тимчасового шелтера в Дніпрі. Звідти Івана Яковича скерують до одного із закладів системи соціального захисту населення. Там йому нададуть місце для проживання і всі необхідні послуги.

“Історія пана Івана вражає. Це – громадянська позиція та любов до Батьківщини. Я щиро вдячний всім, хто підтримує жителів області. Ваша небайдужість рятує життя наших людей”, – наголосив Філашкін.

Нагадаємо, що за тиждень з Очеретиного на Донеччині вдалось евакуювати щонайменше десятьох цивільних. Серед врятованих за тиждень є чоловік, у будинок якого поцілила російська авіабомба, двоє цивільних чоловіків 21 та 68 років, які отримали поранення, а також 66-річний чоловік зі 101-річною матір’ю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter