У Німеччині затримали росіянина, підозрюваного у вбивстві двох українських бійців на реабілітації

Дата: 29 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У Німеччині, в місті Мурнау, за підозрою у вбивстві двох українських військових, які проходили реабілітацію, затримали громадянина Росії. 

Про це розповіли в поліції Баварії. 

Фото: телеграм-канал нардепа Олексія Гончаренка

Вбивство трапилося 27 квітня.

Вбиті – двоє українських військових 23 та 36 років, яких знайшли біля міського торговельного центру. Один загинув на місці від отриманих травм, а другий помер у лікарні. 

Підозрюваного у вбивстві затримали в його будинку. Ним виявився 57-річний громадянин Росії. Слідчі ще встановлюють точний перебіг подій, передумови та мотиви. 

Українське МЗС уже доручило дипломатам тримати справу на контролі. Німецька прокуратура відкрила провадження щодо подвійного вбивства.

За останній час це не перше вбивство громадян України в Німеччині. Так, у лютому в німецькому Оберхаузені після нападу померли двоє українських баскетболістів – Володимир Єрмаков та Артем Козаченко, у березні стало відомо про вбивство Марини Стеценко та її доньки Маргарити, а також викрадення півторамісячної доньки Маргарити Мії. До останнього вбивства може бути причетна сімейна пара громадян РФ та Німеччини. 

Нагадаємо, що дослідники виявили, як російська пропаганда просуває в соцмережах антиукраїнські наративи, використовуючи образ “невдячних” біженців з України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter