У Луцькій міськраді запропонували молитися перед голосуваннями

Дата: 01 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Луцькій міській раді депутат Роман Бондарук запропонував молитись перед голосуванням на сесіях.

Його слова цитує видання “Конкурент”. 

Роман Бондарук

Судячи з даних на сайті міськради, Бондарчук є депутатом від “Слуги народу”, має двох дітей і є розлученим. 

Заяву щодо необхідності молитись перед голосуваннями він зробив, розповідаючи, що мешканцям Луцька треба показувати приклад й щепити любов до рідного міста.

“Я хотів би сьогодні запропонувати експеримент, який, можливо, став би правилом. Відмовмось від критики людей і перейдімо на критику ідей. Ми несемо відповідальність перед громадою. Для квітучого міста приємного відкриття, ми маємо навчитися довіряти один одному. Нашими чеснотами мають бути порядність та доброчесність. Ми маємо навчити лучан любити своє місто”, – сказав він. 

Після пропозиції Бондарчук запропонував читати молитву своєму колезі Роману Кравчуку, який є пастором церкви Євангельських християн-баптистів. Після слово взяла депутатка Алла Жупанюк, яка попросила вшанувати хвилиною мовчання усіх загиблих у боротьбі проти Росії, зокрема Ірину Фаріон.

Під час хвилини мовчання Кравчук зачитав молитву “Отче наш”. Про ухвалення остаточного рішення про читання молитов перед голосуваннями місцеві журналісти не повідомили. 

В Україні церква офіційно відділена від держави, а Конституція гарантує право на свободу віросповідання. Попри це, посадовці у різних регіонах дозволяють собі, наприклад, примушувати інших людей відвідувати релігійні свята та брати участь в обрядах. Такі випадки ставались в Івано-Франківську, Києві та інших місцях. 

Окрім цього, на рівні міністерств дозволяють укладати угоди з радою церков, члени якої не приховують зневагу до деяких прав людини.  

Ще у 2017 році правозахисники констатували, що релігійні конфесії почали агресивно впливати на Верховну Раду. 

Нагадаємо, що цього року чимало військових та активістів відмовились від медалі УПЦ КП через гомофобію церкви. Рівності в Україні, згідно із дослідженнями, найбільше протидіють церква та праворадикали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter