Венедіктова скоротила свого заступника, який погоджував підозри суддям ОАСК

Дата: 24 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Заступник генерального прокурора Ірини Венедіктової Андрій Любович заявив, що його посаду скоротили.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Колишній прокурор Донецької області Андрій Любович став заступником генпрокурора Венедіктової 27 березня. За розподілом обов’язків він мав відповідати, зокрема, і за розслідування справ Майдану. Однак активісти обурювалися таким призначенням, адже 2012 року Любовича нагородив медаллю “За працю і звитягу” експрезидент Віктор Янукович – на прохання тодішнього генпрокурора Віктора Пшонки. 

За даними “Української правди”, Любович погоджував підозри суддям Окружного адмінсуду в справі про захоплення влади й створення злочинної організації, а останнім часом у нього з Венедіктовою виник конфлікт. 

Нагадаємо, що голову Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка та його колег звинуватили у створенні злочинної організації для захоплення державної влади ще в липні. За версією правоохоронців, вони нібито хотіли встановити контроль над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створювати штучні перешкоди в їхній роботі. Як доказ правоохоронці виклали 45-хвилинне відео із записами розмов, ймовірно, Вовка та його колег. Суддя назвав записи фальсифікацією та розповів, що вважає звинувачення справою рук іноземних агентів. 

Вища рада правосуддя, владу над якою, ймовірно, намагався захопити Вовк, відмовилася відстороняти всіх фігурантів справи від посад попри докази, які виклали правоохоронці. 

Нещодавно Верховний Суд заявив, що справою ОАСК судовій владі в Україні завдано значної шкоди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter