В окупованому селі на Лівобережжі Херсонщини незаконна влада відновила пам’ятник Леніну

Дата: 16 Червня 2024
A+ A- Підписатися

14 червня на Херсонщині в окупованому селі Ольгине Каховського району незаконна влада відновила пам’ятник Володимиру Леніну. 

Про це повідомляє місцеве видання “Вгору” із посиланням на пропагандистський телеграм-канал.

Джерело: “Вгору”

На честь відкриття пам’ятника для дітей і дорослих було організовано виставку динозаврів юрського періоду, також усіх відвідувачів пригощали солодощами”, – йдеться в повідомленні.

Політолог і краєзнавець Дементій Білий у коментарі журналістам медіаплатформи “Вгору” зазначив, що на лівобережжі Херсонщини незаконна влада, окрім відновлення пам’ятників керівнику більшовиків Володимиру Леніну, повертає й комуністичні назви вулиць.

Ідеологія Російської Федерації полягає у відродженні російського імперіалізму та базується на “культі перемоги”, гарному ставленні до сталінізму”, – підкреслив Білий.

Він додав, що на окупованій території Херсонської області відбувається русифікація, прославлення комуністів, завезення російських книжок та заборона української мови. 

Нагадаємо, у квітні поточного року на окупованій російськими військовими частині територій Запорізької області призначена адміністрація встановила пам’ятник Володимиру Леніну. 

Раніше ZMINA повідомляла, що в Україні з 2015 року стало протизаконним виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, зокрема у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їхніх фрагментів.

У межах декомунізації перейменували майже тисячу українських міст і демонтували понад 2,5 тисячі пам’ятників, пов’язаних з радянським минулим. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter