Поліцейські в Чернівцях скрутили пенсіонера за торгівлю на вулиці

Дата: 14 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Державне бюро розслідувань розпочало розслідування за фактом можливого перевищення влади з боку працівників патрульної поліції під час затримання пенсіонера, який торгував на одній із вулиць Чернівців.

Про це повідомили у відомстві. 

За даними слідчих, 12 липня поліцейські прибули за викликом на одну з вулиць міста, де із застосуванням кайданків затримали чоловіка пенсійного віку, який незаконно торгував там. Правоохоронці склали щодо громадянина адмінматеріали за фактами дрібного хуліганства, злісної непокори поліцейському та порушення правил карантину, а внаслідок затримання чоловіку стало зле. Наразі встановлюється ступінь отриманих ушкоджень.

Патрульних попередньо підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалося насильством. Їм загрожує від трьох до восьми років в’язниці.

Нагадаємо, що за час дії карантину в Україні правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн. Так, за перебування без маски в під’їзді на 17 тис. грн оштрафували жителя Полтави. Водночас у Чернівецькій області суд відмовився карати чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом.

Відомо, що Кабмін також підтримав запровадження штрафів для фізичних та юридичних осіб за перебування громадян у суспільних будівлях і громадському транспорті без захисних масок. За відсутність захисної маски в публічних місцях для громадян пропонують запровадити штрафи в розмірі 170–255 гривень, а для власників закладів-порушників карантину – 3400–5100 гривень.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter