За період карантину українцям виписали штрафів на 5 млн грн

Дата: 25 Червня 2020
A+ A- Підписатися

За час дії карантину в Україні правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн. 

Про це повідомили в Офісі президента. 

За даними МВС, лише за останні три дні втричі збільшилася кількість штрафів для підприємств і закладів, які порушують карантин. Найбільше проблем у міністерстві бачать з громадським транспортом, де постійно порушуються дистанція та масковий режим. Також проблеми існують зі скупченнями людей. 

Водночас президент Зеленський наголосив, що вважає недостатньою роботу з роз’яснення людям потреби дотримання карантинних заходів після пом’якшення правил.

“У нас у деяких регіонах заповнено вже понад половину ліжкомісць, а кількість хворих щодня зростає. Якщо не зупинити цього зростання, матимемо пік захворювання прямо посеред літа. Погано буде всім. Тоді ніхто не буде радий послабленню карантину”, – сказав він.

Зі свого боку міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що під час дотримання заходів, розроблених урядом для стримування поширення коронавірусної інфекції, не може відбуватися значного зростання кількості хворих.  До того ж у деяких країнах заходи пом’якшують навіть більше, ніж в Україні, а тому міністр зробив висновок, що щоденні антирекорди захворюваності відбуваються через порушення карантину.

Нагадаємо, що за минулу добу Україна встановила черговий антирекорд за кількістю нових випадків COVID-19 – 994 хворих, з них 64 дитини та 103 медичних працівники. Шпиталізовано до закладів охорони здоров’я 206 осіб. За добу одужали 349 осіб, померли 16.

Нещодавно суд звільнив від покарання жительку Буковини, яку оштрафували на 34 тис. грн за порушення карантину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter