У МОЗ розповіли, який штраф загрожуватиме українцям без маски в публічних місцях

Дата: 02 Липня 2020
A+ A- Підписатися

За відсутність захисної маски в публічних місцях для громадян пропонують запровадити штрафи в розмірі 170–255 гривень, а для власників закладів-порушників карантину – 3400–5100 гривень.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

02.07.2020 | Онлайн-брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова та заступника міністра охорони здоров’я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка.

Опубліковано Міністерство охорони здоров'я України Середа, 1 липня 2020 р.

Напередодні Кабмін  підтримав запровадження штрафів для фізичних та юридичних осіб за перебування громадян у суспільних будівлях і громадському транспорті без захисних масок. Відповідний законопроєкт планують передати до Верховної Ради.

“Сподіваємося, що наші народні депутати його підтримають. І він буде прийнятий і стане, відповідно, законом. Усі ці дії робляться заради здоров’я і життя наших громадян”, – сказав Степанов. 

Як відомо, ще в березні президент Зеленський підписав закон, спрямований на боротьбу з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19, зокрема, накладанням штрафів. Водночас у 90% випадків суди стають на бік українців, коли розглядають справи про порушення карантину. Так, суд не оштрафував чоловіка за відсутність маски, бо держава мала забезпечити його нею за законом, а також не став карати львів’янку, яка під час карантину вийшла на роботу, щоб пошити маски. Виявилося, що жінка шила їх не для продажу, а для власної родини. 

Однак за час дії карантину в Україні правоохоронці встигли виписати штрафів на 5 млн грн.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter